Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Extra sajtos mártogatós

Szerző:
Szabó Anna
Ínycsiklandóan finom egy tál forró és csípős csirkeszárny, vagy akár ropogós zöldségek mellé.

 

Hozzávalók:

10 dkg krémsajt
1-2 evőkanál apróra vágott petrezselyem
2 gerezd aprított fokhagyma
1 teáskanál citromlé
1 teáskanál tárkonyecet vagy fehérborecet
15-20 dkg márványsajt
2 evőkanál majonéz
Frissen őrölt bors

Tipp: ha nem szereted a kéksajtot, használhatsz helyette ugyanilyen mennyiségben parmezánt is.

 

Elkészítése:

Tegyed bele egy konyhai robotgépbe a krémsajtot, petrezselymet, fokhagymát, citromlevet és ecetet, keverd vele addig, míg egész sima nem lesz – közben az edény oldaláról 1-2 kapard vissza a tálba a krémet. Ezután add hozzá a márványsajtot, majonézt és borsot. Ekkor már egyáltalán nem kell simaságra törekedned, elég, ha egyenletesen eloszlik a masszában a kék sajt. Ha túl sűrűnek tűnik, adj hozzá egy-két evőkanál tiszta vizet.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL