Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Meggyes borzastészta

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

300 g meggy
1 kk méz
Szecsuáni bors
300 g túrófagylalt

A borzastésztához:
35 g margarin
50 g fruktóz
35 g teljes kiőrlésű liszt
35 g őrölt mandula
3 csipet őrölt fahéj

Tápérték adagonként:
230 kcal:
Szénhidrát: 32,5 g
Fehérje: 4 g
Zsír: 9 g

Elkészítése:

Elkészítjük a borzastésztát: a margarint kis darabokra vágjuk. A fruktózzal, egy csipet sóval, a liszttel, az őrölt mandulával és a fahéjjal darabos tésztává dolgozzuk össze. 1 órára berakjuk a hűtőszekrénybe.

Előmelegítjük a sütőt 170 ºC-ra (5-6. fokozat). A borzastésztát elterítjük egy tepsi alján, majd 20 percig sütjük. Közben kimagozzuk a meggyet.

Egy tapadásmentes bevonatú serpenyőben kis lángon felolvasztjuk a mézet, beletesszük a meggyet, és nagy lángon 3-4 percig pirítjuk. Megborsozzuk, és levesszük a tűzről.

A meleg borzastésztát elosztjuk 6 tányéron, mindegyikre teszünk egy gombóc túrófagylaltot, és köréöntjük a még meleg meggyet. Azonnal tálaljuk.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL