300 g meggy
1 kk méz
Szecsuáni bors
300 g túrófagylalt
A borzastésztához:
35 g margarin
50 g fruktóz
35 g teljes kiőrlésű liszt
35 g őrölt mandula
3 csipet őrölt fahéj
Só
Tápérték adagonként:
230 kcal:
Szénhidrát: 32,5 g
Fehérje: 4 g
Zsír: 9 g
Elkészítjük a borzastésztát: a margarint kis darabokra vágjuk. A fruktózzal, egy csipet sóval, a liszttel, az őrölt mandulával és a fahéjjal darabos tésztává dolgozzuk össze. 1 órára berakjuk a hűtőszekrénybe.
Előmelegítjük a sütőt 170 ºC-ra (5-6. fokozat). A borzastésztát elterítjük egy tepsi alján, majd 20 percig sütjük. Közben kimagozzuk a meggyet.
Egy tapadásmentes bevonatú serpenyőben kis lángon felolvasztjuk a mézet, beletesszük a meggyet, és nagy lángon 3-4 percig pirítjuk. Megborsozzuk, és levesszük a tűzről.
A meleg borzastésztát elosztjuk 6 tányéron, mindegyikre teszünk egy gombóc túrófagylaltot, és köréöntjük a még meleg meggyet. Azonnal tálaljuk.
OLVASS TOVÁBB!
Szuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
Már az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK