300 g meggy
1 kk méz
Szecsuáni bors
300 g túrófagylalt
A borzastésztához:
35 g margarin
50 g fruktóz
35 g teljes kiőrlésű liszt
35 g őrölt mandula
3 csipet őrölt fahéj
Só
Tápérték adagonként:
230 kcal:
Szénhidrát: 32,5 g
Fehérje: 4 g
Zsír: 9 g
Elkészítjük a borzastésztát: a margarint kis darabokra vágjuk. A fruktózzal, egy csipet sóval, a liszttel, az őrölt mandulával és a fahéjjal darabos tésztává dolgozzuk össze. 1 órára berakjuk a hűtőszekrénybe.
Előmelegítjük a sütőt 170 ºC-ra (5-6. fokozat). A borzastésztát elterítjük egy tepsi alján, majd 20 percig sütjük. Közben kimagozzuk a meggyet.
Egy tapadásmentes bevonatú serpenyőben kis lángon felolvasztjuk a mézet, beletesszük a meggyet, és nagy lángon 3-4 percig pirítjuk. Megborsozzuk, és levesszük a tűzről.
A meleg borzastésztát elosztjuk 6 tányéron, mindegyikre teszünk egy gombóc túrófagylaltot, és köréöntjük a még meleg meggyet. Azonnal tálaljuk.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
GASZTROEzeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
Nemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
GASZTROMennyei spagetti és spenót timbale - Gyors és egészséges!
A timbale forma egy dobfajtáról kapta a nevét, amely magas oldalú, enyhén kúpos aljú és zárt végű. Másrészről egy francia étel, am...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK