1,2 kg cseresznye
1 ek kukoricakeményítő
1 ek víz
50 g fruktóz
7,5 dl jó minőségű vörösbor
Fél kávéskanál őrölt fahéj
Néhány mentalevél
Tápérték adagonként:
164 kcal:
Szénhidrát: 40 g
Fehérje: 1 g
Zsír: 0 g
A cseresznyét megmossuk hideg vízben, lecsepegtetjük. Leszedjük a szárát, kimagozzuk.
A kukoricakeményítőt elkeverjük vízzel.
Lassan felmelegítjük a fruktózt a borral és a fahéjjal, kevergetjük, míg a fruktóz teljesen fel nem olvad. Forraljuk, beletesszük a cseresznyét, és kb. 5 percig főzzük.
Amikor a cseresznye feljön a folyadék felszínére, szűrőkanállal kiszedjük, lecsepegtetjük, és egy nagy vagy 6 kisebb kehelybe tesszük.
A bort erős lángon beforraljuk a felére. Óvatosan megdöntjük a lábost, és meggyújtjuk a folyadékot.
Amikor a lángok kialudtak, hozzáadjuk a feloldott keményítőt, alaposan elkeverjük, és még 2 percig kicsit forraljuk, folyamatosan keverve, míg a folyadék kissé besűrűsödik. A cseresznyére öntjük, és hagyjuk lehűlni, majd tálalásig betesszük a hűtőszekrénybe.
Nagyon hidegen kínáljuk néhány mentalevéllel díszítve.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK