Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Vörösboros cseresznyeleves

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

1,2 kg cseresznye
1 ek kukoricakeményítő
1 ek víz
50 g fruktóz
7,5 dl jó minőségű vörösbor
Fél kávéskanál őrölt fahéj
Néhány mentalevél

Tápérték adagonként:
164 kcal:
Szénhidrát: 40 g
Fehérje: 1 g
Zsír: 0 g

 

Elkészítése:

A cseresznyét megmossuk hideg vízben, lecsepegtetjük. Leszedjük a szárát, kimagozzuk.

A kukoricakeményítőt elkeverjük vízzel.

Lassan felmelegítjük a fruktózt a borral és a fahéjjal, kevergetjük, míg a fruktóz teljesen fel nem olvad. Forraljuk, beletesszük a cseresznyét, és kb. 5 percig főzzük.

Amikor a cseresznye feljön a folyadék felszínére, szűrőkanállal kiszedjük, lecsepegtetjük, és egy nagy vagy 6 kisebb kehelybe tesszük.

A bort erős lángon beforraljuk a felére. Óvatosan megdöntjük a lábost, és meggyújtjuk a folyadékot.

Amikor a lángok kialudtak, hozzáadjuk a feloldott keményítőt, alaposan elkeverjük, és még 2 percig kicsit forraljuk, folyamatosan keverve, míg a folyadék kissé besűrűsödik. A cseresznyére öntjük, és hagyjuk lehűlni, majd tálalásig betesszük a hűtőszekrénybe.

Nagyon hidegen kínáljuk néhány mentalevéllel díszítve.

 


 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL