Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Vörösboros áfonyazselé

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

400 g friss vagy fagyasztott áfonya
2 zselatinlap
2,5 dl jó minőségű vörösbor
4 ek porcukor
1 csipet fahéj
1 csipet szerecsendió

Tápérték adagonként:
100 kcal:
Szénhidrát: 25 g
Fehérje: 0 g
Zsír: 0 g

 

Elkészítése:

Ha fagyasztott áfonyát használunk, felengedjük a hűtőszekrényben. A friss áfonya szárát leszedjük, a gyümölcsöt hideg vízben megmossuk, lecsepegtetjük. A zselatinlapokat hideg vízben beáztatjuk.

A bort és a cukrot addig melegítjük, míg a cukor teljesen el nem olvad. Felforraljuk, beletesszük az áfonyát, a fahéjat és a szerecsendiót, és 1 percig főzzük.

Kiszedjük az áfonyát, lecsepegtetjük, és elosztjuk 4 formában. A bort tovább forraljuk kis lángon, beletesszük a kinyomkodott zselatint.

Addig kevergetjük, míg teljesen fel nem olvad, majd a zselatinos bort a gyümölcsre öntjük. Hagyjuk lehűlni, majd 2 órára betesszük a hűtőszekrénybe.

A formákat néhány másodpercre meleg vízbe mártjuk, majd kistányérokra borítjuk a zselét. Hidegen, például túrófagylalttal tálaljuk.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL