Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Pirított ananász kókuszkrémmel

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

2 ananász, egyenként 350 g (vagy 4 szelet friss ananász, a szívével együtt)
Fél kk napraforgóolaj
1 ek kókuszreszelék

A kókuszkrémhez:
1 vaníliarúd
2 dl kókusztej
3 tojássárgája
20 g fruktóz

Tápérték adagonként
252 kcal:
Szénhidrát: 21 g
Fehérje: 2 g
Zsír: 18 g
C-vitamin: 20 g

 

Elkészítése:

Elkészítjük a kókuszkrémet: a kettévágott vaníliarudat 10 percre beáztatjuk a forró kókusztejbe, majd felhasítjuk, és a belsejét belekaparjuk a kókusztejbe.

A tojássárgáját fehéredésig keverjük a fruktózzal, újból felforraljuk a kókusztejet, folyamatosan keverve a tojáshoz adjuk. Nagyon kis lángon besűrítjuk annyira, hogy rátapadjon a kanálra. Hagyjuk kihűlni, majd legalább 1 órára betesszük a hűtőszekrénybe.

Előmelegítjük a sütő grill funkcióját, és vékonyan kiolajozunk egy grilltálat.

Az ananászokat meghámozzuk, kettévágjuk. A rostos részt benne hagyjuk, csak a szemeket vágjuk ki. A fél ananászokat a grilltálra téve az izzó grillszál alá tesszük 5-6 percre, közben egyszer megforgatjuk.

A kókuszkrémet elosztjuk 4 tányéron, rátesszük a grillezett ananászdarabokat. Kókuszreszelékkel meghintve tálaljuk.

 



 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL