Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Fűszeres sült banán

Szerző:
Szabó Anna
Egzotikus ízével egyszerre kényeztet és felfrissít. Serpenyőt elővenni, főzésre felkészülni!

 

Hozzávalók:

4 nagy, igen érett banán fél kk őrölt fahéj
1 csipet szerecsendió
2 ek fruktóz
1 dl friss zöldcitrom-lé
1,5 dl friss narancslé
0,5 dl rum (elhagyható)

Tápérték adagonként:
170 kcal:
Szénhidrát: 42 g
Fehérje: 1 g
Zsír: 0 g

 

Elkészítése:

Előmelegítjük a sütőt 210 ºC-ra (7. fokozat).

Meghámozzuk és hosszában félbevágjuk a banánokat. Tepsire rakjuk, és megszórjuk a fahéjjal és a szerecsendióval. A fruktózt feloldjuk a citrom és a narancslében.

Ezt a keveréket a banánokra öntjük, betesszük a sütőbe, és kb. 20 percig sütjük, közben többször meglocsoljuk a sütőlével.

A sütés végére a lé nagy része elpárolog. Kivesszük a tepsit, a gyümölcsöket meglocsoljuk egy kis előre felmelegített rummal, meggyújtjuk, és azonnal tálaljuk.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL