4 nagy, igen érett banán fél kk őrölt fahéj
1 csipet szerecsendió
2 ek fruktóz
1 dl friss zöldcitrom-lé
1,5 dl friss narancslé
0,5 dl rum (elhagyható)
Tápérték adagonként:
170 kcal:
Szénhidrát: 42 g
Fehérje: 1 g
Zsír: 0 g
Előmelegítjük a sütőt 210 ºC-ra (7. fokozat).
Meghámozzuk és hosszában félbevágjuk a banánokat. Tepsire rakjuk, és megszórjuk a fahéjjal és a szerecsendióval. A fruktózt feloldjuk a citrom és a narancslében.
Ezt a keveréket a banánokra öntjük, betesszük a sütőbe, és kb. 20 percig sütjük, közben többször meglocsoljuk a sütőlével.
A sütés végére a lé nagy része elpárolog. Kivesszük a tepsit, a gyümölcsöket meglocsoljuk egy kis előre felmelegített rummal, meggyújtjuk, és azonnal tálaljuk.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK