300 g vörösbaba
4 darab paradicsom
1-1 piros és zöld húsú paprika
1 fej vöröshagyma
1 fej fokhagyma
1,2 kg oldallapocka
2 evőkanál földimogyo-olaj
5 dl húsleves (kockából is lehet)
2 evőkanál sűrített paradicsom
30 dkg porcukor
1 kávéskanál őrölt kömény
Őrölt chili paprika
Só, bors
Áztassunk be 300 g vörösbabot 24 órára hideg vízbe, majd csepegtessük le. Tegyük egy fazékba, öntsük le annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, forraljuk fel, főzzük 1 percig, majd csepegtessük le. Még egyszer ismételjük meg ezt a műveletet, azután tegyük félre a babot. Készítsük elő a zöldségeket: 4 paradicsomot mártsunk forró vízbe, húzzuk le a héjukat, és magozzuk ki őket.
Vágjuk négyfelé a paradicsomokat. Szeleteljünk fel 5 gerezd fokhagymát és 2 fej vöröshagymát. Mossunk meg 1 piros húsú és 1 zöld húsú paprikát, csumázzuk és magozzuk ki és vágjuk fel kis kockákra. Készítsünk ki 1,2 kg húst (az oldallapocka kiváló ehhez a recepthez), távolítsuk el belőle az inakat, majd vágjuk kis kockákra. Sózzuk, borsozzuk.
Forrósítsunk fel 2 evőkanál földimogyoró-olajat egy vaslábasban, és 10 perc alatt pirítsuk rajta aranysárgára a húst, majd szedjük át egy tálra. Ugyanebben az edényben folyamatos keverés mellett pirítsuk 10 percig a hagymát, a fokhagymát és a paprikát, majd adjuk hozzá a friss paradicsomokat, 2 evőkanál sűrített paradicsomot, a főtt húst, 5 dl marha- vagy borjúhúslevest és az előfőzött babot.
Sózzuk, borsozzuk, adjunk hozzá 1 kávéskanál őrölt köményt, 30 g porcukrot és 4 csipet őrölt csilipaprikát. Forraljuk fel, és lassú tűzön főzzük körülbelül 2 óra 30 percen keresztül. Kóstoljuk meg a mártást, és ízesítsük még, ha szükséges. Szedjük át egy nagy tálba, és a tetejét szórjuk meg finomra vagdalt friss korianderrel. Kínáljunk hozzá apróra vágott hagymát és tabasco szószt.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK