Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Pácolt burgonya céklával

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

Fél csomag kakukkfű (nem aprított)
600 g kicsi cékla
3 evőkanál repcemagolaj
750 g közepes méretű újburgonya
3 evőkanál narancslé (a legjobb ennél az ételnél a frissen facsart)
4 evőkanál gyümölcsecet
1-2 evőkanál méz
1 evőkanál közepesen erős mustár
1 csomag zsombor (rukola)
125 g mozarella
Só, bors

 

Elkészítése:

Végy egy kevés kakukkfüvet és vágd fel durva darabokra. Mosd meg alaposan a céklát, hámozd meg, majd vágd cikkelyekre. 1 evőkanál olajat a kakukkfű felét egy sütő- vagy fagyasztózacskóban jól rázz össze a céklacikkelyekkel együtt. Tedd serpenyőbe és 15 perc alatt süsd meg.

A burgonyát is tisztítsd meg, és vágd cikkelyekre, majd a maradék olajjal és kakukkfűvel rázd össze egy sütőzacskóban, és süsd 35 perc alatt készre.

Keverd össze a narancslevet, az ecetet, a mézet, a mustárt, a sót és a borsot. 1 evőkanál olajon hevítsd fel sűrű kevergetés mellett, mivel nagyon kényes keverék ez. Dobd bele a céklát és keverd jól el.

Tisztítsd meg a zsombort, öntsd le a mozarella levét és gondosan szárítsd meg. A zsombort, a burgonyát és a céklát keverd össze, majd szórd rá a nagy darabokra tépett mozarellát.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL