GASZTRO

Csőben sült legyezőburgonya

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

150 ml besamelszósz (késztermék)
100 ml tejszín
1 darab pirospaprika
1 darab sárgapaprika
6 darab burgonya (kb. 80 g)
2 evőkanál vaj
2 evőkanál zsemlemorzsa
4 evőkanál petrezselyem
2 teáskanál pirospaprika
Só, bors

 

Elkészítése:

1. A besamelt és a tejszint főzd fel, fűszerezd közben sóval, borssal és az egy evőkanál pirospaprikával. Majd adj hozzá 3 evőkanál petrezselymet. Mosd meg a paprikákat, pucold meg őket és vágd 1 cm-es csíkokra. A krumplit mosd meg, majd a kezedbe véve vagdosd be félcentiként – ügyelj arra, hogy még véletlenül se vágd át teljesen!

2. A tejszínes fűszerezett besamelszósz felét öntsd egy tűzálló edénybe (ideális méret: 20x15 cm). Helyezd bele a bevágott burgonyákat, majd szórd meg a felszelt paprikákkal. Ezután a szósz másik felét is öntsd rá a zöldségekre.

3. Süsd előmelegített sütőben, 180ºC-on 50 percig.

4. Vedd ki a sütőből és szórd meg a maradék pirospaprikával, és petrezselyemmel, valamint a zsemlemorzsával.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL