Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Ropogós epres bricktészta holland krémmel

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

5 dl tej
2 rozmaringág
4 tojás
120 g finom kristálycukor
2 evőkanál liszt
6 levél bricktészta
3 evőkanál porcukor
200 g habtejszín
250 g eper

 

Elkészítése:

Öntsük a tejet egy edénybe. Tegyünk bele 1 rozmaringágat, és forraljuk fel.
Keverjük össze egy tálban a tojásokat, a kristálycukrot és a lisztet. Verjük, amíg nem lesz habos és fehér.

Állandóan keverve öntsük bele a tejet vékony sugárban. Forraljuk fel újra, és hagyjuk főni 3 percig, állandó keverés mellett. Vegyük ki a rozmaringágat, és hagyjuk kihűlni.

Melegítsük a sütőt 180 C-ra.

Vágjuk a bricktésztaleveleket 20x30 cm-es négyszögekre. Kapcsoljuk össze őket kettesével. Hintsük meg a tetejüket porcukorral. Tegyük sütőlapra és pirítsuk néhány percig.

Vegyük ki a karamellizált bricktésztaleveleket a sütőből, és hagyjuk kihűlni.
Keverjük a tejszínhabkrémet a rozmaringba. Vegyük le az eper szárát.
Vonjunk be 2 négyszögletű bricktésztalevelet rozmaringos mártással.

Helyezzük rá harmonikusan az epret. Tegyünk 2 brick-tésztalapot az eperre és ismételjük meg a műveletet, 2 négyszögletű bricklappal fejezve be az „építkezést”. Díszítsük porcukorral és egy rozmaringággal.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL