400 g kristálycukor
2 citrom héja
1 csomó citromfű
500 g ízes eper (vagy szamóca)
1 mangó
Cserépsütemény:
80 g porcukor
20 g liszt
1 grapefruit leve
30 g enyhén sózott vaj
Forraljunk fel 1 li vizet a cukorral, a citromhéjjal és a gondosan kettéhasított citromfűvesszők háromnegyedével. Öntsük át egy tálba, hagyjuk 20 percig hűlni, és tegyük a hűtőbe másnapig.
Készítsük el a cserépsüteményt: melegítsük a sütőt 180 C-ra. Keverjük össze egy tálban a porcukrot, a lisztet, a grapefruitlét és a megolvasztott vajat. Tegyünk sütőpapírt a sütőlapra, és kenjük rá a tésztát. Tegyük a sütőbe, és 10-15 perc alatt süssük világosra.
A sütőből kivéve vágjuk ki a cseréptésztát a még meleg sütőlapon, majd tekerjük fel a sodrófán.
Mossuk és tisztítsuk meg a mangót, és vágjuk negyedekre.
Tegyük a gyümölcsöket vegyesen a tányérokra, és öntözzük meg a citromfüves sziruppal.
Adjunk hozzá cserépsüteményt, és díszítsük a megmaradt citromfűvel.
OLVASS TOVÁBB!
Ez a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
Ezeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
GASZTRONemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK