Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Epercharlotte túróval

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

6 lap zselatin
350 g eper
500 g kicsöpögtetett túró
2 málnás vagy szamócás joghurt
2 tasak vaníliás cukor
4 evőkanál málnaszörp
1 doboz babapiskóta
3 evőkanál tejszín

 

Elkészítése:

Áztassuk a zselatint 5 percig hideg vízben. Mossuk meg gyorsan az epret, csöpögtessük le és szedjük le a szárát, 4 darabot tartsunk meg a díszítéshez. Tegyük a túrót egy tálba, adjuk hozzá a joghurtokat és a vaníliás cukrot, majd jól keverjük össze.

Melegítsünk meg egy kis edényben 2 evőkanál málnaszörpöt. Tegyük bele a lecsöpögtetett zselatint, és hagyjuk megolvadni. Keverjük össze, és öntsük bele a túróba, erőteljesen keverve egy habverővel.

Öntsük a maradék szörpöt egy mélytányérba. Hígítsuk 4 evőkanál vízzel. Mártsuk bele egyenként a piskótákat ebbe a keverékbe, majd béleljük ki velük egy 16 cm átmérőjű charlotte-formát. Töltsük meg a formát túróval és eperrel rétegekben. Tegyük hűtőbe legalább 4 órára.

Tegyük óvatosan a formából a charlotte-ot egy tányérra, és díszítsük a megmaradt eperrel.

Verjük fel a tejszínt habbá és nyomózsákból díszítsük a charlotte-ot.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL