600 g eper
300 g cukor
5 dl tejszín
3 tojássárgája
1 dl habtejszín
6 lap zselatin
Ribiszkepüré:
300 g ribiszke
150 g cukor
Vágjuk fel az epret és szűrjük át szitán. Szedjük ki a húsát és turmixoljuk össze 200 g cukorral. Tegyünk félre 5 dl-t ebből a püréből.
Verjük fel a tejszínt tejszínhabbá. Tegyük félre.
Habverővel dolgozzuk össze a tojássárgákat a megmaradt cukorral, majd adjuk hozzá kis adagokban a habtejszínt. Öntsük át a keveréket egy edénybe, és főzzük lassú tűzön, állandóan keverve, nem hagyva felforrni, amíg be nem vonja a kanalat.
Áztassuk be a zselatinlapokat vízbe, csavarjuk ki és együk tejszínes-tojásos keverékbe. Keverjük jól össze. Adjuk hozzá az eperpürét, majd óvatosan a tejszínhabos krémet. Öntsük egy bajorkrémformába vagy 6 kis formába, és hűtsük 12 órát.
Készítsük el a ribiszkepürést: mossuk meg a ribiszkét és turmixoljuk össze a cukorral.
Vegyük ki a formából a bajor krémet, és vonjuk be eperpürével.
OLVASS TOVÁBB!
Ez a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
Ezeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
GASZTRONemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK