Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Epres bajor krém feketeribiszke-pürével

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

600 g eper
300 g cukor
5 dl tejszín
3 tojássárgája
1 dl habtejszín
6 lap zselatin

Ribiszkepüré:
300 g ribiszke
150 g cukor

 

Elkészítése:

Vágjuk fel az epret és szűrjük át szitán. Szedjük ki a húsát és turmixoljuk össze 200 g cukorral. Tegyünk félre 5 dl-t ebből a püréből.
Verjük fel a tejszínt tejszínhabbá. Tegyük félre.

Habverővel dolgozzuk össze a tojássárgákat a megmaradt cukorral, majd adjuk hozzá kis adagokban a habtejszínt. Öntsük át a keveréket egy edénybe, és főzzük lassú tűzön, állandóan keverve, nem hagyva felforrni, amíg be nem vonja a kanalat.

Áztassuk be a zselatinlapokat vízbe, csavarjuk ki és együk tejszínes-tojásos keverékbe. Keverjük jól össze. Adjuk hozzá az eperpürét, majd óvatosan a tejszínhabos krémet. Öntsük egy bajorkrémformába vagy 6 kis formába, és hűtsük 12 órát.

Készítsük el a ribiszkepürést: mossuk meg a ribiszkét és turmixoljuk össze a cukorral.

Vegyük ki a formából a bajor krémet, és vonjuk be eperpürével.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL