500 g cukor
750 g érett fehér muskotályszőlő
300 g fekete muskotályszőlő
2 dl tejszín
Készítsünk szirupot: öntsük a cukrot egy edénybe. Adjunk hozzá 5 dl vizet. Melegítsük kis lángon, fakanállal állandóan keverve, míg a cukor teljesen elolvad. Mikor forr, vegyük le az edényt a tűzről és hagyjuk kihűlni a szirupot.
Szemezzük le és préseljük ki a fehér muskotályt. Szűrjük át a lét szitán.
Keverjük össze a szőlőlét a sziruppal. Öntsük a keveréket fagylaltgépbe, és állítsuk a gépet fagyasztásra.
1 óra múlva, amikor a fagylaltgép lapátjai felemelkednek, tegyük bele a fekete szőlőszemeket. Állítsuk újra fagyasztásra legalább 1 órára vagy tálalásig.
Tegyük ki a formából egy nagyon hideg tálcára. Díszítsük feketeszőlő-szemekkel és tejszínhabbal.
Tipp: még finomabb száraz babapiskótával.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK