75 g kristálycukor
4 evőkanál liszt
1 csipet só
1,5 dl jó erős kávé
5 dl tejszín
3 tojássárgája
2 kis kókuszdió
1 tasak vaníliás cukor
40 g vaj
2 evőkanál porcukor
1 csipetnyi őrölt fahéj
Öntsük a kristálycukrot egy tálba. Adjuk hozzá a lisztet és a sót. Helyezzük a tálat vízfürdőbe, és kis adagokban adjuk hozzá a kávét és körülbelül 2 dl tejszínt. Keverjük, míg kezd besűrűsödni.
Tegyünk a tojássárgákhoz néhány kanálnyit a kávés készítményből, majd öntsük a tálba. Főzzük néhány percig, állandó keverés mellett.
Vágjuk ketté a kókuszdiókat, összegyűjtve a benne levő folyadékot. Vegyük ki a húsát. 1 cm-es réteget hagyva a héjon, és reszeljük finomra a kókuszt.
Tegyük a kókuszreszeléket a keverékbe. Adjuk hozzá a vaníliáscukrot és a vajat. Keverjük meg kézi habverővel, hogy felhabosítsuk. A fél kókuszdiókkal együtt tegyük a hűtőbe 30 percre. Töltsük meg a fél kókuszdiókat kókuszos-kávés krémmel.
Verjük fel habbá a maradék tejszínt, keverjük hozzá a porcukrot, mikor a hab kezd megkeményedni.
Díszítsük a jeges krémet nyomórózsákból tejszínhabbal, és hintsük meg fahéjjal.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK