Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Vanília fagylalt eperöntettel

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

5 dl tej
250 g kristálycukor
1 rúd vanília
6 tojássárgája
300 g tejszín
1 kg eper
2 tasak vaníliás cukor

 

Elkészítése:

Forraljuk fel a tejet 100 g kristálycukorral és a hosszában kettévágott, megkapart vaníliarúddal. Vegyük le a tűzről és 10 percig hagyjuk lefedve ázni.
Egy tálban verjük fel a tojássárgákat 100 g kristálycukorral.

Tegyük vissza a tejet a tűzre, és főzzük, míg fel nem forr. Öntsünk belőle egy keveset a tojás-cukor keverékre. Töltsük át az egészet egy edénybe, és főzzük kis lángon, állandó keverés mellett.

Az első buborék megjelenésekor vegyük le a tűzről. Adjunk hozzá 100 g tejszínt, és alaposan keverjük össze. Öntsük a fagylaltgépbe és állítsuk 2 órás fagyasztásra. Tegyük a talpas poharakat a hűtőbe.

Mossunk és tisztítsunk meg 250 g epret. Törjük össze villával. Keverjük el benne a maradék kristálycukrot. Főzzük a keveréket kis lángon a forrástól számított 15 percig. Hagyjuk kihűlni.

Ezalatt verjük fel kemény habbá a maradék tejszínt, egy kis vaníliáscukrot beletéve.

Osszuk el a fagylaltot a talpas poharakba. Tegyünk a tetejére epret. Öntözzük meg eperöntettel és díszítsük tejszínhabbal. Kínáljuk mellé a maradék epret.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL