5 dl tej
250 g kristálycukor
1 rúd vanília
6 tojássárgája
300 g tejszín
1 kg eper
2 tasak vaníliás cukor
Forraljuk fel a tejet 100 g kristálycukorral és a hosszában kettévágott, megkapart vaníliarúddal. Vegyük le a tűzről és 10 percig hagyjuk lefedve ázni.
Egy tálban verjük fel a tojássárgákat 100 g kristálycukorral.
Tegyük vissza a tejet a tűzre, és főzzük, míg fel nem forr. Öntsünk belőle egy keveset a tojás-cukor keverékre. Töltsük át az egészet egy edénybe, és főzzük kis lángon, állandó keverés mellett.
Az első buborék megjelenésekor vegyük le a tűzről. Adjunk hozzá 100 g tejszínt, és alaposan keverjük össze. Öntsük a fagylaltgépbe és állítsuk 2 órás fagyasztásra. Tegyük a talpas poharakat a hűtőbe.
Mossunk és tisztítsunk meg 250 g epret. Törjük össze villával. Keverjük el benne a maradék kristálycukrot. Főzzük a keveréket kis lángon a forrástól számított 15 percig. Hagyjuk kihűlni.
Ezalatt verjük fel kemény habbá a maradék tejszínt, egy kis vaníliáscukrot beletéve.
Osszuk el a fagylaltot a talpas poharakba. Tegyünk a tetejére epret. Öntözzük meg eperöntettel és díszítsük tejszínhabbal. Kínáljuk mellé a maradék epret.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK