1 kg kimagozott sárgabarack
200 g kristálycukor
Készítsük el a sárgabarackot előző este: mossunk meg és töröljünk meg 250 g sárgabarackot, vágjuk ketté és magozzuk ki, félretéve 6 magot. Egy edényben forraljuk fel a cukrot 4 dl vízzel. Adjuk hozzá a sárgabarackot, és hagyjuk főni kis lángon körülbelül 12-15 percig.
Törjük fel a barackmagokat. Kössük a magokat muszlinszerű vékony anyagbba.
Vegyük le az edényt a tűzről. Tegyük fele a barackmagos kifőzőzacskót, hogy a magok átadják sajátos ízüket. Hagyjuk kihűlni.
Tegyük a sárgabarack-barackmag keveréket hűtőbe, és hagyjuk ázni legalább 12 órát.
Vegyük ki a kifőzőzacskót a barackból. Forraljuk fel a barackos szirupot, majd öntsük át egy turmixgépbe.
Adjuk hozzá a többi kimagozott és kettévágott sárgabarackot. Turmixoljuk össze.
Szűrjük át a keveréket sűrű szűrőn, öntsük a fagylaltgépbe, és kövessük a használati utasítást.
OLVASS TOVÁBB!
Szuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
Már az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK