Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Padlizsánsaláta

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

3 nagy, gömbölyded padlizsán
1 csésze (2,5 dl) sima zsírszegény joghurt
2 evőkanál friss citromlé
1 evőkanál felaprított fokhagyma
1 kávéskanál felaprított csípős, zöld chilipaprika
2 kávéskanál őrölt kömény
Só és frissen őrölt bors
10 dkg pirított mandula felaprítva
1 dkg felaprított friss mentalevél
4 db kerek pita 6-6 cikkre vágva

 

Elkészítése:

Melegítsük elő a sütőt 200 ºC-ra (gázsütő 6. fokozat). Rakjuk a padlizsánt a tepsire, és villával szurkáljuk meg. Süssük puhára, közben forgassuk, hogy egyenletesen átsüljön (kb. 1 óra). Vegyük ki a sütőből, és hagyjuk állni, míg kézbe tudjuk venni. Hámozzuk meg, a húsát pedig szűrőben csepegtessük kb. 30 percig.

Turmixoljuk össze a padlizsánt, majd adjuk hozzá a joghurtot, a citromlét, a fokhagymát, a chilit meg a köményt. Gyors fokozattal dolgozzunk, hogy jól összekeveredjen. Sózzuk, borsozzuk meg, és öntsük tálba. Tetszés szerint legfeljebb 6 órát hűthetjük lefedve. Tálalás előtt keverjük hozzá a felaprított, pirított mandulát meg a mentaleveleket, és a pitacikkekkel együtt szolgáljuk fel.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL