Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Narancsos borjúpecsenye

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

Kb. 900 g-os borjú vesepecsenye egyben
1,5 evőkanál földimogyoró-olaj
150 g apróra vágott gyöngyhagyma
1 ek száraz fehér vermut
2,5 dl narancslé
1 csipet szerecsendió, szegfűszeg, fahéj, csillagánizs, koriander és gyömbér
3 narancs lereszelt héja
1 ek fruktóz
2 ek fehérbor
2 ek durvára tört bors
Só és őrölt bors

 

Elkészítése:

Az olajat mérsékelt lángon felmelegítjük, beletesszük a húsdarabot a gyöngyhagymával, és 15 percig pirítjuk időnként megforgatva, míg minden oldala barnulni nem kezd. Megsózzuk és borsozzuk.

Ráöntjük a vermutot, hagyjuk elpárologni, majd hozzáadjuk a narancslé felét és a fűszereket. Lefedve másfél óráig sütjük, közben kétszer-háromszor megforgatjuk a húst. Ráöntjük a maradék narancslevet.

A lereszelt narancshéjat 2 percre forró vízbe dobjuk, leszűrjük, hideg vízben lehűtjük, lecsepegtetjük.

A vízben feloldott fruktózt egy percig forraljuk, beledobjuk a narancshéjat. Karamellizáljuk, hozzáöntjük az ecetet és a törött borsot. Az ecetet elpárologtatjuk.

A felszeletelt húst előmelegített tálra tesszük. Leöntjük a mártással, rászórjuk a narancshéjat.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL