10 réteslap,
50 dkg mandula,
5 dkg zsemlemorzsa,
2 ek. cukor,
20 dkg vaj,
késhegynyi őrölt fahéj és szegfűszeg
Szirup:
45 dkg cukor,
4 dl víz,
1 citrom leve
Hat, olvasztott vajjal külön-külön megkent réteslapot teszünk egymásra. A darált mandulát összekeverjük a morzsával, cukorral, fahéjjal és szegfűszeggel és felét a tésztára szórjuk.
Ráteszünk két megkent lapot, a töltelék másik felét, végül hat megkent tésztalappal lefedjük.
Meglocsoljuk fél pohár vízzel és kis lángon kb. egy órát sütjük. Még melegen ráöntjük a forró szirupot, és csak 3-4 óra múlva fogyasztjuk.
OLVASS TOVÁBB!
Ez a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
Ezeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
GASZTRONemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK