Édes tészta:
100 g cukor
2 tojássárgája
1 csipetnyi só
Fél rúd vanília
200 g átszitált liszt
125 g vaj
Csokoládékrém:
2 dl tej
60 g cukor
1 zacskó vanliás cukor
100 g vaj
2 evőkanál kakaó
200 g 70%-os étcsokoládé
80 g csokoládébevonó
Először készítsük el a csokoládékrémet: időnként megkeverve forrald fel mérsékelt hőfokon a tejet, a cukrot, a vaníliás cukrot és a kockákra vágott vajat. Szitáljuk a kakaót egy tálba. Öntsük hozzá a tejet, állandóan kevergetve. Töltsük át az egészet az edénybe, és főzzük az első gyöngyözésig, folyamatosan keverve. Tegyük bele a darabokra tört csokoládét. Hagyjuk pihenni 5 percig, amíg a csokoládé feloldódik, majd verjük fel kézi habverővel. Hagyjuk kihűlni.
Készítsük el a tésztát: öntsük a lisztet egy mély tálba. Mélyítsünk egy lyukat a közepébe, dolgozzuk bele ujjheggyel a vajat, és adjuk hozzá a sót, a porcukrot, a félbevágott vaníliarúd elkapart szemcséit és a tojásokat. Keverjük jól el, és formáljunk belőle tésztagolyót. Takarjuk be konyharuhával és tegyük hűtőbe 30 percre. Melegítsük a sütőt 200 ºC-ra.
Nyújsuk ki a tésztát, és béleljünk ki vele egy 18-20 cm átmérőjű formát. Fedjük be a tésztát sütőpapírral és szárazhabbal. Tegyük sütőbe és addig süssük, amíg a tészta szélei nem kezdenek el enyhén barnulni. Vegyük le a sütőpapírt és a habot, és süssük még 5 percig.
Öntsük a csokoládékrémet a tésztára, és hagyjuk kihűlni.
Készítsük el a bevonatot, és hagyjuk hűlni. Majd egyenesen fedjük be vele a lepényt.
OLVASS TOVÁBB!
Szuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
Már az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK