Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Rebarbarás pite

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

Édes tészta:
100 g cukor
2 tojássárgája
1 csipetnyi só
Fél rúd vanília
200 g átszitált liszt
125 g vaj

Töltelék:
500 g rebarbaraszár
2 tojás
200 g cukor
1 evőkanál kukoricaliszt

 

Elkészítése:

Készítsük el a tésztát: öntsük a lisztet egy mély tálba. Mélyítsünk egy lyukat a közepébe, dolgozzuk bele ujjheggyel a vajat, és adjuk hozzá a sót, a porcukrot, a félbevágott vaníliarúd elkapart szemcséit és a tojásokat. Keverjük jól el, és formáljunk belőle tésztagolyót. Takarjuk be konyharuhával és tegyük hűtőbe 30 percre. Melegítsük a sütőt 200 ºC-ra.

Nyújsuk ki a tésztát, és béleljünk ki vele egy 18-20 cm átmérőjű formát. Fedjük be a tésztát sütőpapírral és szárazhabbal. Tegyük sütőbe és addig süssük, amíg a tészta szélei nem kezdenek el enyhén barnulni. Vegyük le a sütőpapírt és a habot, és süssük még 5 percig.

Vágd a rebarbara szárát darabokra, 2 percig pirítsd, majd csepegtesd le.
Keverjük össze a tojásokat, a cukrot, a kukoricalisztet és a rebarbarát, oszlassuk el a tészta tetején, és süssük 20 percig.

Vegyük ki a formából és hagyjuk kihűlni.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL