Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Thai dinnyés marhasaláta

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

30 dkg marhapecsenye vagy csont nélküli bélszín
¼ teáskanál só
¼ teáskanál frissen őrölt bors
¼ csésze citruslé
3 teáskanál hallé
2 teáskanál cukor
1 gerezd fokhagyma szeletelve vagy aprítva
1 közepes érett dinnye
1 teáskanál bors
6 csésze rukola
½ csésze apróra vágott hagyma
½ csésze vékonyra szelt uborka
½ csésze aprított mentalevél

 

Elkészítése:

Melegítsd elő a sütőt közepes lángon. Sózd, borsozd a bélszín mindkét oldalát. Grillezd, míg közepesen át nem sül mindkét oldala (kb. 6-6 perc). Helyezd a bélszínt egy vágólapra, és hagyd legalább 5 percig hűlni.

Közben keverd jól el a citruslét, a cukrot, a fokhagymát. A dinnyét vágd fel egészen apró kockákra. Tegyél félre legalább két csészényit, majd a maradékot keverd össze a borssal, a salátával, a hagymával, az uborkával és a mentával.

Tegyél az előbb elkészített salátalapból egy tányérra, helyezd rá a szeletelt marhahúst, majd a felvert salátaöntettel locsold meg.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL