1 darab lime
4 teáskanál chilipor
1 ½ teáskanál őrölt kömény
1 teáskanál barnacukor
Só
1 nagyjából ½ kg-os bélszíndarab, felszeletelve
3 cső kukorica
1 darab nagyobb piros paprika negyedekbe vágva
4 darab tortilla lap
15 dkg reszelt sajt
2 fej vöröshagyma aprítva
1 doboz alacsony zsírtartalmú tejföl vagy natúrjoghurt (ízlés szerint)
Készítsd elő a grillsütőt, közepesre melegítsd elő. Közben a lime-ból reszelj egy teáskanálnyit egy kicsi edénybe, vágd félbe és a levét jól nyomkodd ki, szórd hozzá a chiliport, a köményt, a cukrot, és nagyjából ¼ teáskanál sót. Jól keverd el, majd a hússzeletek mindkét oldalát kend be vele.
A rostélyon süsd meg a bélszínszeleteket, a kukoricacsöveket, a szeletelt piros paprikát nagyjából 12-15 perc alatt kész. A kukorica akkor jó, ha barnafoltos. Ha kész, tedd külön-külön félre a hússzeleteket, valamint a zöldségeket.
Ha úgy érzed elég hidegek a zöldségek, a kukorica magjait egy éles késsel vagdosd le a törzséről. Keverd össze a felvágott paprikával, kukoricával, aprított hagymával. Vedd elő a tortillalapokat, és egyesével töltsd meg őket: terítsd ki, majd a felére rakjál tölteléket, hajtsd félbe, majd háromszög alakba.
Tálaláskor egy szelet hús mellé rakjál egy zöldséges quesadillast, ízlés szerint a hús mellé, vagy rá a tejfölből egy-egy evőkanállal.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK