Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Bélszín kukoricás piros paprikás quesadillas-szal

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

1 darab lime
4 teáskanál chilipor
1 ½ teáskanál őrölt kömény
1 teáskanál barnacukor

1 nagyjából ½ kg-os bélszíndarab, felszeletelve
3 cső kukorica
1 darab nagyobb piros paprika negyedekbe vágva
4 darab tortilla lap
15 dkg reszelt sajt
2 fej vöröshagyma aprítva
1 doboz alacsony zsírtartalmú tejföl vagy natúrjoghurt (ízlés szerint)

 

Elkészítése:

Készítsd elő a grillsütőt, közepesre melegítsd elő. Közben a lime-ból reszelj egy teáskanálnyit egy kicsi edénybe, vágd félbe és a levét jól nyomkodd ki, szórd hozzá a chiliport, a köményt, a cukrot, és nagyjából ¼ teáskanál sót. Jól keverd el, majd a hússzeletek mindkét oldalát kend be vele.

A rostélyon süsd meg a bélszínszeleteket, a kukoricacsöveket, a szeletelt piros paprikát nagyjából 12-15 perc alatt kész. A kukorica akkor jó, ha barnafoltos. Ha kész, tedd külön-külön félre a hússzeleteket, valamint a zöldségeket.

Ha úgy érzed elég hidegek a zöldségek, a kukorica magjait egy éles késsel vagdosd le a törzséről. Keverd össze a felvágott paprikával, kukoricával, aprított hagymával. Vedd elő a tortillalapokat, és egyesével töltsd meg őket: terítsd ki, majd a felére rakjál tölteléket, hajtsd félbe, majd háromszög alakba.

Tálaláskor egy szelet hús mellé rakjál egy zöldséges quesadillast, ízlés szerint a hús mellé, vagy rá a tejfölből egy-egy evőkanállal.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL