Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Paradicsomos kenyérsaláta tőkehallal

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

600 g (konzerv) húsos paradicsom
250 g római saláta
100 g vöröshagyma
100 g ciabatta
120 ml olívaolaj

4 levél bazsalikom
40 g fenyőmag
400 g tőkehal filé
50 ml száraz vermut
2 evőkanál fehérborecet
Bors, cukor

 

Elkészítése:

Mosd meg a paradicsomot, szabadítsd meg a héjától, felezd meg, és vágd nagyjából 1 centiméter vastag csíkokra. Mosd meg a salátát, és tépkedd durva darabokra. A vöröshagymát vágd szálára, majd 1 evőkanál forró olajban süsd aranybarnára. A fenyőmagokat zsiradék nélkül pirítsd meg. Tedd félre e két utóbbit hűlni.

Sózd meg a halakat. Egy fazékban 3 evőkanál olajjal melegítsd fel a vermutot, tedd bele a halat, és fedő alatt 4-5 percig párold közepes lángon 4-5 percig.

A maradék olívaolajat keverd el az ecettel, 2 evőkanál vízzel, sóval, borssal és egy csipetnyi cukorral. A paradicsomot, a salátát, a hagymát, a bazsalikomot egy nagy tálban laza mozdulatokkal keverd össze. Halmozd a tetejére a halad majd ízlés szerint szórd meg fenyőmaggal.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL