50 g vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 darab pirospaprika
700 g paradicsom
Petrezselyem
8 evőkanál olívaolaj
1,5 evőkanál paradicsompüré
700 ml zöldségalap
100 ml narancslé
0,5 ciabatta kenyér
Először is aprítsd fel a hozzávalók nagyrészét: a hagymát kockázd fel, a fokhagyma gerezdeket nyomd össze, a pirospaprikát szabadítsd meg a magoktól, a paradicsomokat pucold meg, a petrezselymet aprítsd fel.
3 evőkanál olívaolajat forrósíts fel egy edényben, dobd rá a hagymákat, majd párold meg ezen a paradicsomot, közben sózd, borsozd ízlés szerint. A zöldségalapot és a narancslét forrald fel, majd tedd félre 5 percig hűlni.
A ciabatta kenyeret tépkedd nagyobb darabokra, majd egy sütőben, zsiradék nélkül barnítsd meg. Tálaláskor a tálba öntött leves tetejére szórj belőle ízlés szerint.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK