200 g vajastészta (késztermék)
50 g cseresznyeparadicsom
30 g magozott olívabogyó
2 db újhagyma
2 evőkanál pesto
150 g reszelt ementáli
só, bors
1 evőkanál provence-i fűszerkeverék
Készítsd elő a sütést: vajazz és lisztezz ki egy nagyjából 26 cm átmérőjű sütőformát. A tésztát nyújtsd ki, vágj ki belőle egy 30 cm átmérőjű kördarabot. Helyezd az edény aljára.
A paradicsomot tisztítsd meg és vágd félbe, ha sok a magja és a leve, szabadítsd meg tőlük. Szórd szét a tésztán. Ezután szeleteld fel az újhagymát és szórd rá a paradicsomdarabos tésztára, majd az olívát is. Tedd előmelegített, 220 fokos sütőbe, majd süsd 25 percig. Szórd rá a sajtot, és dobd vissza a melegbe csak annyi időre, hogy megolvadjon rajta.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK