1 ½ csésze zabpehely
¾ csésze liszt
½ (tömött) csésze világos barna cukor
¾ csésze, plusz 2 evőkanál kristálycukor két részre osztva
¾ csésze margarin
50 dkg lágy krémsajt
2 nagy tojás
1 teáskanál őrölt vanília
1 csésze felaprított alma
½ csésze mazsola
1 teáskanál mandulaaroma
½ teáskanál őrölt fahéj
¼ teáskanál őrölt szerecsendió
¼ teáskanál őrölt szegfűbors
Melegítsd elő a sütőt 180 ºC-ra.
Egy nagy tálban jól keverd össze a zabpelyhet, a lisztet, a barna cukrot és ¼ csésze kristálycukrot. Add hozzá a margarint, és villával keverd darabosra a tésztát. Tegyél félre 1 csészével.
Vékonyan kenj ki margarinnal egy 33x23 cm-es tepsit. Nyomkodd a tésztát az aljára, majd süsd 180 ºC-on 15 percig, vagy amíg átsül. Ne hagyd megbarnulni. Tedd félre egy állványra hűlni.
Egy nagy tálban keverd össze a krémsajtot, a tojást, ½ csésze kristálycukrot és a vaníliát. Gépi habverővel közepes fokozaton keverd össze, majd egyenletesen kend a megsült tésztára.
Egy közepes méretű tálban keverd össze az almát és a mazsolát. Keverd hozzá a mandulaaromát is. Add hozzá a maradék 2 evőkanál kristálycukrot, a fahéjat, a szerecsendiót és a szegfűborsot; jól keverd össze. Kend egyenletesen a krémsajt tetejére, majd szórd meg a félretett zabpelyhes keverékkel. Süsd 180 ºC-on 20-25 percig, vagy amíg a teteje aranyszínű nem lesz. Állványra téve hagyd teljesen kihűlni, majd vágd kockákra.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK