Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Zabpelyhes spenótkrémleves

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

80 g zabpehely
400 g spenót
1,5 l csirkealaplé
1,5 dl sovány tej
Só és őrölt bors


Elkészítése:

Átválogatjuk a spenótot, csak a szép leveleket használjuk fel, és kivágjuk a kemény szárakat. Többször megmossuk bő vízben, majd lecsepegtetjük. Nagy darabokra vágjuk.

Felforraljuk a csirkealaplevet. Beletesszük a spenótleveleket és a zabpelyhet, majd 2 percig lassú forralással főzzük.

Ráöntjük a tejet, és 2 percig mixeljük, míg teljesen sima péppé válik.

Megkóstoljuk, és ízlés szerint fűszerezzük. Előmelegített tányérokban azonnal tálaljuk.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL