Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Szilvás vekni

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

50 g fehér csokoládé 8 darabra törve
1 teáskanál narancshéj
4 darab nagyobb szilva
1 tojássárgája
8 zsömle
2 teáskanál porcukor



Elkészítése:

1. A fehércsokoládét aprítsd fel és add hozzá a narancshéjat. A szilvákat felezd meg és magozd ki. A tojássárgáját 1 evőkanál vízzel verj fel. A zsömlét vízszintesen vágd ¾ részbe, úgy hogy ki tudd nyitni.

2. A narancshéjas csokoládét oszd el, mindegyik zsömlébe tegyél igazságosan. A fél szilvákat helyezd a csokoládés krémre, majd zárd le a zsömlét.

3. A zsömléket tedd tepsibe, vagy sütőrácsra és kend meg a vizes tojássárgájával, majd szórd meg porcukorral.

4. 180 ºC-ra előmelegített sütőben süsd kb. 15 percig.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL