Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Körtés amaretto torta

Szerző:
Szabó Anna


Hozzávalók:

100 g Cantuccini (mandulás ropogós keksz)
50 g kétszersült
80 g vaj vagy margarin
500 g érett körte
3 evőkanál citromlé
400 g tejföl
2 tojás
4 evőkanál porcukor
1 evőkanál étkezési keményítő
5 evőkanál mandulalikőr
2 evőkanál szárított vörös áfonya

 

Elkészítése:

1. A kekszet és a kétszersültet kézi robotgéppel apríts fel. Egy 24 cm átmérőjű tortaformát kenj ki zsiradékkal.

2. A körtét mosd és hámozd meg, vágd félbe és magozd ki, majd szeleteld vékonyra. Cseppents citromlevet, hogy ne barnuljon meg.

3. A tejfölt, a tojásokat, a porcukrot, az étkezési keményítőt és a mandulalikőrt keverd jól el – addig érdemes, míg már nem serceg a cukor a tál alján.

4. Az előbb elkészített krémet öntsd a tortaformába, és egyengesd el, hogy nagyjából mindenhol egyforma vastagságot kapj. Tedd rá a körte cikkelyeket, majd szórd meg a vörös áfonyával.

5. 180 ºC-ra előmelegített sütőben süsd 35-40 percig. Majd hagyd langyosra hűlni.

6. Tálaláskor kínáld friss, hideg tejszínhabbal. A hideg és a meleg ízek keveredése fokozza a süti evésének élvezetét!

Vissza a többi őszi édességhez >>

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL