Narancs kompót
10-11 darab narancs
1 darab csípős piros paprika
3 egész rúd citromfű
100 g cukor
25 g étkezési keményítő
4 evőkanál narancslikőr
1 csomag kész képviselőfánk tészta
400 ml tejszínhab
1 csomag vaníliás cukor
1 evőkanál porcukor
1. A narancskompótból 5 darabot vegyél ki és teljesen távolítsd el róla a fehér bőrét. Az egész narancsokból 5-6 darabnak a levét nyomd ki (400 ml-re van szükség), a maradékot pucold meg és vágd vékony cikkelyekre a kompótokkal együtt. Az erős paprika magjait kapard ki, és a paprika húsát vágd nagyon vékony csíkokra. A citromfüvet vágd 4 egyforma darabra.
2. Egy közepes lábosban forrald fel a narancslevet a citromfűvel, a chilivel és a cukorral. A forráspont elérése után, vedd takarékra a lángot, és lefedve főzd tovább 5 percig. Majd a keményítőt és a narancslikőrt keverd el benne, és ha már sima, forrald fel újból. Ezután vedd ki belőle a citromfű darabokat. Vedd el a tűzhelyről az edényt, és miközben langyosra hűl ez a fűszeres lé lassan kevergesd. Ezután öntsd a narancscikkelyekre.
3. A narancsgerezdeket helyezd a készen kapható – félbevágott – képviselőfánk aljába. Majd az előbb elkészített krémből tegyél rá, ezután jöhet a következő réteg elhelyezése, ami a tejszínhab. Rakd rá a képviselőfánk kalapja. Tálaláskor szórd meg porcukorral.
OLVASS TOVÁBB!
Szuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
Már az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK