Narancs kompót
10-11 darab narancs
1 darab csípős piros paprika
3 egész rúd citromfű
100 g cukor
25 g étkezési keményítő
4 evőkanál narancslikőr
1 csomag kész képviselőfánk tészta
400 ml tejszínhab
1 csomag vaníliás cukor
1 evőkanál porcukor
1. A narancskompótból 5 darabot vegyél ki és teljesen távolítsd el róla a fehér bőrét. Az egész narancsokból 5-6 darabnak a levét nyomd ki (400 ml-re van szükség), a maradékot pucold meg és vágd vékony cikkelyekre a kompótokkal együtt. Az erős paprika magjait kapard ki, és a paprika húsát vágd nagyon vékony csíkokra. A citromfüvet vágd 4 egyforma darabra.
2. Egy közepes lábosban forrald fel a narancslevet a citromfűvel, a chilivel és a cukorral. A forráspont elérése után, vedd takarékra a lángot, és lefedve főzd tovább 5 percig. Majd a keményítőt és a narancslikőrt keverd el benne, és ha már sima, forrald fel újból. Ezután vedd ki belőle a citromfű darabokat. Vedd el a tűzhelyről az edényt, és miközben langyosra hűl ez a fűszeres lé lassan kevergesd. Ezután öntsd a narancscikkelyekre.
3. A narancsgerezdeket helyezd a készen kapható – félbevágott – képviselőfánk aljába. Majd az előbb elkészített krémből tegyél rá, ezután jöhet a következő réteg elhelyezése, ami a tejszínhab. Rakd rá a képviselőfánk kalapja. Tálaláskor szórd meg porcukorral.
OLVASS TOVÁBB!
Visszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
GASZTROEzeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
GASZTRONemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
Miért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
GASZTROMennyei spagetti és spenót timbale - Gyors és egészséges!
A timbale forma egy dobfajtáról kapta a nevét, amely magas oldalú, enyhén kúpos aljú és zárt végű. Másrészről egy francia étel, am...
GASZTROFűszerek a világ színpadán: Ízkultúrák és kulináris innovációk a globális konyhában
A gasztronómia világa mindig is egy változásokkal és újításokkal teli terület volt, ahol a hagyományos ízek és modern kreativitás ta...