2 db 250 g-os padlizsán
200 g paradicsomhús
1 zselatinlap
1,5 ek olívaolaj
3 doboz sovány joghurt
1 ek apróra vágott mentalevél
Só és őrölt bors
1. Megmossuk és széles csíkokban meghámozzuk a padlizsánt. A húsát 5 mm vastag karikákra szeljük. A héját 4-5 percig pároljuk, hogy megpuhuljon. A paradicsomhúst átpasszírozzuk. A zselatint hideg vízbe áztatjuk.
2. Vékonyan kiolajozunk és közepes lángon felmelegítünk egy serpenyőt. A padlizsánkarikákat megsózzuk, megborsozzuk, és mindkét oldalukat 2-3 percig sütjük, míg lassan megpuhulnak. Egy serpenyőben lassan felmelegítjük a paradicsomot, sózzuk és borsozzuk. A zselatinlapot lecsepegtetjük, a paradicsomhoz adjuk, és addig keverjük, míg teljesen felolvad.
3. Előmelegítjük a sütőt 160 ºC-ra. Vékonyan kiolajozunk 6 kis sütőformát, és kibéleljük őket a padlizsánhéjakkal úgy, hogy fényes felük legyen az edény fala felé. A formákat megtöltjük felváltva egy réteg padlizsánnal és egy réteg paradicsommal, a tetejére padlizsánhéj kerül. 40 percig sütjük.
4. A joghurtot összekeverjük az apróra vágott mentalevéllel, sózzuk, borsozzuk. A padlizsántortákat kiborítjuk a formákból, és hagyjuk kihűlni. A joghurtos öntettel tálaljuk.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK