1 evőkanál olívaolaj
1 nagy fej vöröshagyma, felaprítva
1 db zeller felaprítva
1 db cukkini felaprítva
1 evőkanál felaprított, friss rozmaring
2 gerezd fokhagyma, felaprítva
2 evőkanál paradicsompüré
2x400 g darabos paradicsomkonzerv
700 ml víz (forraláshoz)
1 csirkeleves kocka
Só és bors a fűszerezéshez
100 g olasz tészta (pl. fusilli)
400 g fehér bab
Parmezán a tálaláshoz
1. Forrósítsd fel az olívaolajat egy nagy serpenyőben, és fonnyaszd meg benne a vörös hagymát és a zellert nagyjából 10 perc alatt.
2. Add hozzá a cukkinit, a rozmaringot és a fokhagymát, majd főzd további 5 percig. Keverd hozzá a paradicsompürét, a paradicsomokat. Közben tedd fel a vizet forralni. A forró vízbe dobd bele a leveskockákat, és ezzel a lével öntsd fel a zöldséges, paradicsomos szószt.
3. Időközben főzd meg a tésztát, de csak 5 percig a forró, sós vízben.
4. A tésztát és a babokat add hozzá a szószhoz és melegítsd további 5 percig.
5. Merd ki a levest edényekbe, reszelj a tetejére sajtot. Tálaláskor kínálj mellé friss kenyeret.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK