Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Pasta Puttensca: Szardellás spagetti

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

2 gerezd fokhagyma, felaprítva
2 evőkanál olívaolaj
1 fej piros chili, kimagozva, felaprítva
50 g lecsöpögtetett szardella (konzerv)
175 g kimagozott fekete olívabogyó
1 evőkanál lecsöpögtetett kapribogyó
400 g darabos paradicsomkonzerv
1 evőkanál paradicsompüré
Só és fekete bors
225 g- 275 g spagetti
Friss, aprított bazsalikom
Frissen reszelt parmezán sajt

 

Elkészítése:

1. A mártáshoz forrósítsd fel egy serpenyőben az olívaolajat, majd add hozzá a fokhagymát, a chilit és a bazsalikom egy részét. Főzd addig, míg a fokhagyma meg nem fonnyad.

2. Add hozzá a szardellát, az olajbogyót, a kapribogyót, az aprított paradicsomot, a paradicsompürét, valamint egy kevés feketeborssal ízesítsd. Vedd lejjebb a tűzhely hőfokát, és lefedve, nagyjából 30 percig főzd lefedve, míg sűrű mártást nem kapsz.

3. Amíg a tésztaszósz fő, tölts fel vízzel egy nagy serpenyőt, és egy kevés só hozzáadásával főzd ki a spagetti tésztát. Szigorúan al dente állagúra, a termék főzési utasításait betartva!

4. Csöpögtesd le a spagettit, és tedd bele a mártásba a serpenyőbe. Keverd össze jól, hogy mindenhova egyenletesen jusson a mártásból, majd add hozzá a maradék bazsalikomot is.

5. Szolgáld fel frissen reszelt parmezánnal.

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL