2 evőkanál olívaolaj
6 szelet füstölt szalonna, felkockázva (kb. 90 g)
250 g goma
4 darab filézett csirkecomb (kb. 350 g), 1 cm vastag csíkokra felszelve
100 ml száraz fehér bor
200 ml krémsajt
300 g spagetti
2 közepes tojás sárgája
Só és őrölt feketebors
Egy maroknyi aprított petrezselyem
1. Fűts fel egy nagy serpenyőt, vagy wokot, adj hozzá egy 1 teáskanál olajat és szalonnát és süsd meg egészen aranybarnára. Add hozzá az aprított gombát és főzd kb. 5 percig, amíg a gomba is meg nem barnul.
2. Borítsd át egy másik edénybe a gombás keveréket. Majd a megmaradt olajat öntsd a forró serpenyőbe és süsd meg benne a csirke szép színt nem kap.
3. Öntsd a bort is a főző edényben, és hagyd, hogy néhány percig sisteregjen, majd add hozzá a krémsajtot. Párold puhára – kb. 8 perc –, majd öntsd vissza a serpenyőbe a gombás keveréket is.
4. Időközben főzd meg a tésztát is a csomagolásán olvasható útmutató szerint.
5. Vedd le a tésztaszószt a tűzhelyről, majd egyesével keverd hozzá a tojássárgákat.
6. Dobd bele a tésztát is a serpenyőbe, majd keverd össze a szósszal, és petrezselyemmel.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
GASZTROEzeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
Nemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
GASZTROMennyei spagetti és spenót timbale - Gyors és egészséges!
A timbale forma egy dobfajtáról kapta a nevét, amely magas oldalú, enyhén kúpos aljú és zárt végű. Másrészről egy francia étel, am...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK