2 nagy fej vöröshagyma, apró kockákra vágva
2 gerezd fokhagyma, felaprítva
300 g vagdalt hús(konzerv)
400 g aprított paradicsom (konzerv)
500 g paradicsompüré (konzerv)
1 evőkanál friss, aprított kakukkfű
1 teáskanál zöldségleves por
250 g előfőzött lasagnelap
600 ml tej
2 evőkanál őrölt mustármag
1 evőkanál kukoricaliszt
30 g alacsony zsírtartalmú sajt
Só és frissen őrölt feketebors
1. Melegítsd elő a sütőt 180 ºC-ra (gázsütőn 4. fokozat).
2. Fűts fel egy nagy teflon serpenyőt, majd süsd puhára a vörös- és a fokhagymát. Add hozzá a vagdalt húst és főzd aranybarnára.
3. A megmaradó hozzávalókat mind öntsd hozzá, keverd jól el, majd húsz percig párold, hogy jól egyesüljenek az ízek. Ezalatt az idő alatt készítsd el a lasagnéd tetejét.
4. Melegítsd fel a tejet egy serpenyőben. Először hígítsd fel a kukoricalisztet kevéske hideg tejjel, majd add hozzá a serpenyő meleg tejéhez az őrölt mustármaggal együtt. Végül ízesítsd sóval és őrölt borssal.
5. Hőálló edénybe kanalazz vékony réteg mártást, majd egyengesd el és fedd le lasagne lapokkal. Rétegezd így a tésztalapokat és a vagdalt húsos mártást egészen addig, míg el nem fogynak a hozzávalók.
6. A tetejét ha befedted egy adag tésztalappal, akkor a tejes-kukoricalisztes keveréket kend el rajta egyenletesen, majd szórd meg reszelt sajttal.
7. Süsd meg a sütőben aranybarnára (kb. 35-40 percet vesz igénybe).
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK