Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Csilis-szalonnás burger

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

2 szelet angolszalonna felkockázva
1 fej paradicsom felkockázva
450 g vagdalthús
1 evőkanál paradicsompüré

 

A szószhoz:

1 fej csilipaprika felkockázva
2 fej paradicsom felkockázva
1 fej kicsi hagyma, felaprítva
2 evőkanál ketchup
1 teáskanál ecet
1 evőkanál petrezselyem, felaprítva

 

Szervírozáshoz:

4 darab szemle
Salátalevelek

 

Elkészítése:

1. Süsd serpenyőben ropogósra az angolszalonnákat. Add hozzá a paradicsomot és süsd további 2 percig.

2. Tedd egy edénybe a vagdalt húst, és add hozzá a paradicsomos-szalonnás keveréket, valamint a paradicsompürét. Oszd el négy félre, és készíts belőle húskorongokat.

3. Tedd olajozott serpenyőbe a húspogácsákat, majd süsd őket addig, míg mindkét oldala megbarnul, a belseje rózsaszín marad.

4. Közben készítsd el a szószt: a szósz hozzávalóit öntsd egy edénybe, majd konyhai robotgéppel aprítsd fel.

5. A zsemléket vágd félbe, és mindkét oldalát száraz serpenyőben pirítsd meg. Majd tálaláskor az alsó félzsemlére tegyél egy salátalevelet, egy evőkanál szószt, húspogácsát, végezetül a második fél zsemlét.

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL