675 g sovány darált marhahús
1 nagyobb fej hagyma, lereszelve
3 evőkanál friss oregánó (ha szárított, akkor elég 1 evőkanállal is)
1 evőkanál menta
Só és bors
6 szem napon szárított paradicsom, lecsöpögtetve, felaprítva
450 g lilahagyma, felkarikázva
4 evőkanál jóminőségű balzsamecet
A tálaláshoz:
Ízlés szerint zsemle, salátalevél.
1. Egy nagy edényben keverd össze a húspogácsa hozzávalóit. Majd nyirkos kézzel formázz a masszából hat darab húskorongot.
2. Közepes méretű tepsiben süsd meg 30 percen keresztül, lefedve.
3. Időközben készítsd elő a balzsamecete hagymát. Forrósíts fel kevés olajat egy teflon serpenyőben, majd dobd rá a hagymát és kevergetés mellett süsd 8-10 percig, míg puha és karamellizált nem lesz.
4. Tálald az ízlésed szerinti zsemlefélével, egymásra rétegezve salátalevéllel, hagymával és húspogácsával.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK