225 g étcsokoládé összetörve
115 g vaj
397 g sűrített tej
275 g keksz összetörve
25 g mazsola
Díszítéshez: cukormáz
1. Tegyél alufóliát egy 18x28 cm-es kis tepsibe.
2. Egy serpenyőbe tedd bele a csokoládét, a vajat és a sűrített tejet, majd kis lángon kezd el melegíteni kevergetés mellett. Egészen addig melegítsd, míg a csoki fel nem olvad és egynemű masszát nem kapsz.
3. Add hozzá a kekszet és a mazsolát, és jól dolgozd el a masszában. Tedd a tepsibe, majd ha kihűlt, vágd háromszögekre. De még ne vedd ki az edényből a háromszögeket.
4. Fehér cukormázzal rajzolj rájuk pókhálókat.
5. Hűtőszekrényben akár 2 napon keresztül tárolhatod.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK