A tésztához:
170 g sötét csokoládé összetörve
170 g vaj, 2 cm-es kockákra vágva
200 g barna cukor
3 tojás
1 teáskanál vaníliakivonat
2 evőkanál tejföl
150 g liszt
2 evőkanál kakaópor
Egy csipetnyi só
85 g tejcsokoládé összetörve
A díszítéshez:
100 g tejcsokoládé
Medvecukor
16 db (kerek) csokis mályvacukor vagy csokis teasütemény
M&Ms cukorkák
Cukormáz
1. Melegítsd elő a sütőt 180 ºC-ra (gázsütő 4. fokozat), és készíts elő 18 darab muffinpapírt (vagy még jobb egy 18 darabos muffinsütőforma).
2. Olvaszd meg egy nagyobb edényben a csokoládét a vajjal és a cukorral együtt. Ezt meg teheted úgy is, hogy egy nagyobb fazékban vizet forralsz és arra helyezed el a csokis edényt, vagy mikrohullámú sütőben is. Mindkét esetben folyamatos kevergetésre lesz szükséged, ám a mikrónál elég ha közepes hőfokon hárompercenként kiveszed és keversz rajta egyet. Ha ezzel készen vagy, tedd félre és hagyd kihűlni.
3. Keverd a csokis masszához a tojásokat, a vanília kivonatot és a tejfölt. Majd keverd össze a lisztet és a kakaóport és a kétféle anyagot dolgozd jól össze.
4. Ezt a tésztát kanalazd a muffinformába, úgy hogy a forma 2/3 részéig érjen a nyers alapanyag. Süsd őket 18-20 percig, amíg a muffinok megemelkednek, megszilárdulnak. Tedd félre, és hagyd kihűlni (ez nagyjából 5 perc).
5. A díszítéshez olvaszd fel a csokoládét víz fölött. Teáskanállal tegyél egy keveset a muffin tetejére, majd gyorsan tegyél rá keresztben egymás mellett négy szál medvecukrot. Helyezd rá a csokis teasüteményt vagy a csokis mályvacukrot (a megolvasztott tejcsokoládé lesz a ragasztóanyag is).
6. Majd a pók hátára is tegyél az olvasztott csokiból és ragaszd rá a szemeket, vagyis az M&Ms cukorkákat, míg a csoki folyékony állapotú és nem dermett meg.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK