Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Szellemes körték

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

2 érett körte meghámozva
300 ml almalé
1 rúd fahéj
Csipetnyi szárított szerecsendió
Maréknyi fagyott ribizli, áfonya és mazsola
Napraforgó mag, tökmag vagy fenyőmag
Tejszínhab
Piros színű gyümölcs lé

 

Elkészítése:

1. Tedd serpenyőbe a hámozott körtét az almalével, a fahéjjal és a szerecsendióval.

2. Főzd 20 percig, míg a körték kissé megpuhulnak.

3. Vedd ki a gyümölcsléből, ha megfőtt és tedd hűvös helyre. Vágd le a körték alját, hogy megálljanak.

4. A gyümölcslevet főzd további tíz percig, hogy szirupot kapj belőle.

5. A gyümölcsökből és a magokból készíts a körtéknek szemet és szájat.

6. Majd rakd őket tányérra, és nyomj köréjük bőségesen tejszínhabot.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL