A habcsókszellemekhez:
2 közepes tojás fehérjéje
115 g porcukor
½ teáskanál vaníliakivonat
½ teáskanál ecet
A párolt almához és a szedermártáshoz:
900 g alma, meghámozva, kimagozva és lereszelve
400 g szeder
3 evőkanál méz
1 teáskanál őrölt fahéj
A felszolgáláshoz:
4 gombóc vanília fagyi
1. Készítsd el a habcsókszellemeket: Melegítsd elő a sütőt 120 ºC-ra, gázsütőn 2. fokozat.
2. Minden hozzávaló legyen szobahőmérsékletű. Úgyhogy, ha valamelyiket a hűtőben tartod, vedd elő a legelején, és várj egy kicsit a feldolgozásukkal.
3. Zsiradékkal kenj ki egy tepsit.
4. Verd fel a tojásfehérjéket, de mielőtt megkeményedne a hab, kezdd el hozzáadni a cukrot és az ecetet apránként!
5. Töltsd zsákba a cukros-ecetes tojáshabot. Majd a tepsibe nyomd ki a szellemalakokat.
6. Készítsd el az almás-szedres szószt: egy serpenyőben pár csepp olajat melegíts fel, majd mindegyik hozzávalót dobd bele. Adj hozzá 3 evőkanál vizet, forrald fel. Majd vedd lejjebb a lángot és párold alacsony hőfokon 20 percig.
7. A párolt szedres alma mellé helyezd el a fagylaltot, majd erre a kettőre tedd rá a cukorszellemet. Rögtön fogyasztandó!
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK