Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Habcsókszellem

Szerző:
Szabó Anna


Hozzávalók:

A habcsókszellemekhez:
2 közepes tojás fehérjéje
115 g porcukor
½ teáskanál vaníliakivonat
½ teáskanál ecet

A párolt almához és a szedermártáshoz:
900 g alma, meghámozva, kimagozva és lereszelve
400 g szeder
3 evőkanál méz
1 teáskanál őrölt fahéj

A felszolgáláshoz:
4 gombóc vanília fagyi

 

Elkészítése:

1. Készítsd el a habcsókszellemeket: Melegítsd elő a sütőt 120 ºC-ra, gázsütőn 2. fokozat.

2. Minden hozzávaló legyen szobahőmérsékletű. Úgyhogy, ha valamelyiket a hűtőben tartod, vedd elő a legelején, és várj egy kicsit a feldolgozásukkal.
3. Zsiradékkal kenj ki egy tepsit.

4. Verd fel a tojásfehérjéket, de mielőtt megkeményedne a hab, kezdd el hozzáadni a cukrot és az ecetet apránként!

5. Töltsd zsákba a cukros-ecetes tojáshabot. Majd a tepsibe nyomd ki a szellemalakokat.

6. Készítsd el az almás-szedres szószt: egy serpenyőben pár csepp olajat melegíts fel, majd mindegyik hozzávalót dobd bele. Adj hozzá 3 evőkanál vizet, forrald fel. Majd vedd lejjebb a lángot és párold alacsony hőfokon 20 percig.

7. A párolt szedres alma mellé helyezd el a fagylaltot, majd erre a kettőre tedd rá a cukorszellemet. Rögtön fogyasztandó!

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL