Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Mogyorós sárgarépafelfújt

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

800 g sárgarépa
40 g mogyoró
3 tojás
1 dl sovány tej
1 csipet reszelt szerecsendió
1 kk mogyoróolaj
Só és őrölt bors

 

Elkészítése:

Vékonyan meghámozzuk, megmossuk és felszeleteljük a sárgarépát. 10 percig pároljuk. Darabosra vágjuk a mogyorót.

Mixerrel vagy – ha darabosabban szeretjük – zöldségpasszírozóval pürésítjük a répát. Szétválasztjuk a tojások sárgáját és a fehérjét. A sárgáját a tejjel folyamatosan keverve addig melegítjük, míg a krém besűrűsödik. A sárgarépapürébe öntjük, hozzátesszük a mogyoró kétharmadát, sózzuk, borsozzuk, és jól összekeverjük.

Előmelegítjük a sütőt 180 C-ra (gázsütőn 6. fokozat), papírtörlővel vékonyan kiolajozunk egy mély sütőtálat. A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. Óvatosan összekeverjük a pürével, vigyázva, nehogy összetörjön a hab. A sütőtálba öntjük, tetejét megszórjuk a maradék mogyoróval, és 20 percig sütjük. A sütőtálban tálaljuk.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL