Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Vajaspiskóta alaprecept

Szerző:
Szabó Anna
Ez a sütemény a piskóta rokona, de vajat is tartalmaz, és a tojás sütés közben nem „jön fel”. Ez lágyabb tészta, magában is fogyasztható desszertként.

 

Hozzávalók:

110 g vaj
6 tojás
250 g porcukor
190 g liszt
4 cl rum

 

Elkészítése:

1. Tegyél 110 g vajat egy lábasba, és olvaszd fel úgy, hogy ne barnuljon meg.

2. Válassz szét 6 tojás fehérjét és sárgáját. A 6 sárgájához tegyél 250 g porcukrot. Verd 5 percen keresztül, míg kifehéredik.

3. Adj hozzá 190 g átszitált lisztet, és keverd tovább fél percig. Ezután öntsd a langyos olvadt vajat a keverékre, és 4 cl rummal együtt dolgozd el.

4. A fehérjéket egy csipet sóval tegyed egy tálba, és elektromos habverővel verd kemény habbá. Egy keverőlapáttal óvatosan, lentről felfelé keverve forgassuk bele a másik masszába.

5. Vajazz és lisztezz ki egy sütőformát. Öntsd bele a tésztát, és egy evőkanállal simítsd el.

6. 190 ºC-os sütőben 40-45 percig süsd. A formából kivéve tegyed rácsra, és hagyd hűlni 1 órát. Próbáld ki vaníliamártással tálalva.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL