Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Epres piskótatekercs

Szerző:
Szabó Anna


Hozzávalók:

4 tojás
85 g porcukor
75 g liszt
50 g vaj
500 g eper
Finom porcukor

 

Elkészítése:

1. Törjük fel a tojásokat, válasszuk szét a sárgáját és a fehérjét, és a sárgáját villával, lassan, jó 5 percig keverjük 75 g porcukorral, amíg kifehéredik. Adjuk hozzá a lisztet, de ne dolgozzuk el. 3 tojásfehérjét verjünk habbá, amikor félig kész, adjunk hozzá 1 kávéskanál porcukrot.

2. Olvasszuk meg a vajat, de ne hevítsük túl. A tojáshabbal együtt öntsük a cukros-lisztes sárgájához. Finoman forgassuk össze, de ne keverjük túl erősen.

3. Fedjünk be egy sütőlapot kivajazott sütőpapírral. Állítsuk 240 C-ra a sütőt, és melegítsük elő. 1,5 cm vastagon simítsuk a tésztát a sütőlapra. A bemelegített sütőben süssük 7 percig.

4. A sütőből kivéve borítsuk a tésztát nedves ruhára. Ecset segítségével vizezzük be a sütőpapírt, és húzzuk le a tésztáról. Közben robotgépben törjük össze az epret, majd sűrítsük be finom porcukorral. Kenjük az így elkészült eperpürét a tésztára.

5. Konyharuha segítségével tekerjük fel. Szórjuk meg finom porcukorral és hagyjuk kihűlni. Végül vágjuk le a két végét.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL