Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Sáfrányos sütemény

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

200 g kockamargarin vagy vaj
½ g sáfrány
1 kockacukor
2 tojás
3 dl cukor
1 ½ dl tej
4 dl finomliszt
2 teáskanál sütőpor
Igény szerint porcukor

 

Elkészítése:

1. Kenjünk és lisztezzünk ki egy 24 cm átmérőjű kapcsos gyümölcstortaformát.

2. Olvasszuk meg a vajat, és hagyjuk kihűlni. Mozsárban törjük össze a sáfrányt a cukorral.

3. Verjük föl a tojásokat a cukorral világosra és nagyon sűrűre. Adjuk hozzá a sáfrányt, a vajat és a tejet. Keverjük össze a száraz hozzávalókat, és adjuk a keverékhez, majd az egészet jól keverjük fel. Öntsük a tésztát az előkészített formába.

4. Süssük a sütő alsó rácsán nagyjából 45 percig. A sütő hőmérséklete: 175 ºC, légkeveréses sütőé: 175 ºC.

5. Közvetlenül tálalás előtt szitáljunk porcukrot a süteményre.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL