Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Mustáros lencsefőzelék

Szerző:
Szabó Anna


Hozzávalók:

50 dkg lencse
1 babérlevél
3 evőkanál liszt
1-2 csipetnyi cukor
1 kis fej vöröshagyma
1 mokkáskanál paprika
4 dkg zsír
Mustár
1 evőkanál ecet
1 dl tejföl



Elkészítése:

1. A lencsét átválogatjuk, majd váltott vízben megmossuk és beáztatjuk.

2. Bő hideg vízben feltesszük főzni. Sózzuk, babérlevelet teszünk bele. Majd mérsékelt lángon, fedő alatt puhára főzzük.

3. Cukorral pirított barna mártást készítünk, amelyet finomra vágott vöröshagymával és egy kevés pirospaprikával ízesítünk.

4. A főzeléket berántjuk, felforraljuk, majd mustárral, cukorral, ecettel ízesítjük. Végül hozzáadjuk a tejfölt és jól összeforraljuk.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL