Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Vakarcs

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

1 kg burgonya
1 tasak szárított élesztő
Víz
1 púpozott evőkanál zsír
Só, bors
Liszt
1 tojás

 

Elkészítése:

1. Pucoljuk meg, majd főzzük meg enyhén sós vízben a burgonyát. A puhára főtt krumplit, vágjuk kockákra.

2. Az élesztőt 1,5-2 dl langyos vízben lefuttatjuk, zsírral, sóval, borssal a langyosra hűlt burgonyával összedolgozzuk.

3. Tegyünk hozzá annyi lisztet, amennyit felvesz, hogy nyújtható legyen. Felezzük meg ezt a tésztát.

4. Adagonként elnyújtjuk, és zsiradékkal enyhén kikent lemeztepsibe tesszük (két tepsivel lesz belőle).

5. A tetejét átlósan becsíkozzuk, és tojással megkenjük. Némi pihentetést követően előmelegített sütőben, közepes lángon megsütjük.

6. A kisült tésztát tenyérnyi darabokra szaggatjuk. Hideg tejföllel tálaljuk.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL