Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Csokoládés mazsolás keksz

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

200g kockamargarin vagy vaj, megpuhítva
2 dl cukor
2 tojás
1 ½ dl mazsola felaprítva
50g félédes csokoládé, feldarabolva, vagy 4 evőkanál félédes, apró csokoládés tortadara
4 evőkanál felkockázott kandírozott narancshéj
6 dl finomliszt
1 teáskanál sütőpor

 

Elkészítése:

1. Keverjük habosra a vajat és a cukrot.
2. Adjuk hozzá egyenként a tojásokat, mindegyik után alaposan verjük fel a keveréket. Tegyük bele a gyümölcsöt és a csokoládét is.
3. Keverjük össze a lisztet és a sütőport, majd keverjük a tésztába.
4. Két teáskanál segítségével ejtsünk kanálnyi tésztaadagokat egy kikent vagy sütőpapírral bélelt tepsibe.
5. Süssük a sütő középső rácsán nagyjából 12 percig

A sütő hőmérséklete: 175 ºC, légkeverésesé: 175 ºC.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL